top of page

Mamamassage

Bijgewerkt op: 11 mei 2023


Mama-massage is een soort massage die speciaal is ontworpen voor moeders die onlangs zijn bevallen. De postpartumperiode kan een uitdagende tijd zijn voor nieuwe moeders, zowel emotioneel als fysiek, omdat ze zich aanpassen aan de eisen van de zorg voor een pasgeborene en tegelijkertijd herstellen van de bevalling. Mama-massage is ontworpen om moeders te helpen ontspannen, stress en spanning in hun lichaam te verminderen en hun algehele welzijn in deze periode te ondersteunen. Als coach kan ik je niet vaak genoeg zeggen hoe goed dit kan werken voor een beter herstel lichamelijk en psygisch.


Er zijn veel verschillende soorten mama-massage beschikbaar, en elk kan zich richten op verschillende delen van het lichaam of verschillende aspecten van de postpartum-ervaring. Enkele populaire vormen van mama-massage zijn buikmassage, die kan helpen om de spieren van het buikgebied na de bevalling te verstevigen en te versterken, en perineale massage, die kan helpen pijn te verminderen en genezing in het perineale gebied na vaginale bevalling te bevorderen.


Naast fysieke voordelen kan mamamassage ook een positief effect hebben op het mentale en emotionele welzijn van een moeder. De postpartumperiode kan een tijd van aanzienlijke stress en ontreddering zijn, omdat moeders zich moeten aanpassen aan hun nieuwe rollen en verantwoordelijkheden. Mama-massage kan helpen om angst te verminderen en gevoelens van ontspanning en kalmte te bevorderen.


Over het algemeen is mama-massage een waardevol hulpmiddel voor nieuwe moeders, omdat het een veilige, verzorgende ruimte biedt om te genezen en te ontspannen tijdens de postpartumperiode. Iedereen die geïnteresseerd is in het ervaren van de voordelen van mama-massage, moet contact opnemen met een gekwalificeerde massagetherapeut die gespecialiseerd is op dit gebied.


bottom of page